Най-продавани

Gocycle S

Gocycle S

Цена: 5,250лв.

Вело маршрути

 

 

„София диша”

Дата: 2010-08-10

 

„София диша”

 

 ШИШМАН СТАВА ПЕШЕХОДНА ЗА ТРИ НЕДЕЛИ
Пилотният проект на Софийска община „София диша” стартира с централната улица
 
София, 9 август 2010 г. – В три поредни неделни дни столичната централна улица Шишман ще се превърне в пешеходна алея. Инициативата е подета от заместник-кмета по „Култура, образование, спорт и превенция на зависимости ” – Христо Ангеличин, а това е първата акция от пилотния проект на Софийска община „София диша”.
Още на 15 август, в отсечката от ул. Граф Игнатиев до пл. Народно събрание, ул. Шишман ще бъде „изчистена” от автомобили и ще бъде превърната в истинска европейска централна улица. Целият неделен ден ще предложи на софиянци и гости на града развлекателна програма, включваща творчески работилници за деца и възрастни, спортни занимания, всякакви игри, музикални, художествени и театрални забавления и много други. В неделната улична фиеста ще участват циркови и театрални артисти – клоуни, жонгльори, артисти на кокили, мимове и др. Музикалната част е поверена на софийските улични музиканти, на различни състави за класическа музика и на диджеи. По време на уличния празник ще се проведат и турнири по мини тенис, бадмингтон, дартс, джаги, народна топка и други. Общината очаква към инициативата да се присъединят и много скейтбордисти, кънкъори и велосипедисти.
В инициативата „София диша” ще се включат и всички колоритни заведения, разположение на самата улица ул. Шишман.
Проектът „София диша” е инициатива на Столична община, която цели да събуди гражданска дискусия за въздуха на столицата, за зелена София с по-малко автомобили и градския шум. Затова Общината приканя всички любители на алтернативния превоз да подкрепят инициативата с присъствието си. Заповядайте!

Нови продукти

Gocycle GS

Gocycle GS

Цена: 0лв.
Gocycle G1

Gocycle G1

Цена: 1,200лв.
Voyager HS11 Electric

Voyager HS11 Electric

Цена: 1,650лв.